Zeus – makt och karriär

Känner du igen några Zeus från din arbetsplats eller känner du igen dig själv?

Zeus dominerade från himlen. Ett perspektiv som representerar den medvetna attityden. Kontroll, förnuft och vilja sätts framför andra egenskaper. Ifrån himlens perspektiv ser vi skogen och inte de individuella träden.

Vi blir och tar lätt till oss Zeus arketyp när vi eftersträvar en hög position och makt över andra för att åstadkomma det vi vill i världen. Och Zeus och himmelriket är inte uteslutande en manlig domän utan den tillhör de som har en dragning till makten.En framgångsrik Zeus samarbetar med andra mäktiga män på ett affärsmässigt plan. Det här är en arketyp som älskar att knyta affärsförbindelser, att sätta gränser och komma fram till prestationer och motprestationer. Tjänster och gentjänster är melodin. Nödvändigt med avveckling? En Zeus ligger inte sömnlös över att avskedande kan vara nödvändigt.

Att ta del av Gudarnas arketyper ger dig en grundstruktur inom olika personlighetstyper. Från denna grundstruktur bygger du själv på utifrån uppväxt m.m. Du känner förmodligen igen dig från fler än en Gud men oftast är en eller två tydligare än de andra.

För att ditt arbete ska vara din glädje behöver du ha en överensstämmelse med just din speciella arketypiska natur och talang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>