Framgång – vägen till en framgångsrik människa

Framgång.

Vad tänker du på när du hör ordet framgång? När jag frågade runt fick jag bl.a. två olika värderingar.

Det ena var att nå fram till det mål man hade och det andra var i samband med framgångsrik. Ett företag eller en person som var välkänd/berömd och i detta motto även ekonomiskt framgångsrik.

Jag frågade även om de själva kände att de hade framgång eller var framgångsrika.

Nej, var det vanligaste svaret. Nja..var det några som svarade. Framgång eller framgångsrik var något som man förknippade med andra personer inte med sig själv.

Om man inte identifierar sig själv som en person som kan ha framgång då tänker jag att det måste vara svårt att nå fram till detta. Och är inte det synd att man själv ser till att man inte har framgång i livet?

Mina egna tankar om framgång handlar om ”gången fram till mitt mål/vision”.

Jag har en vision, ett mål med mitt liv. Jag vill föra ut enkla verktyg till människor runt omkring så att de kan skapa sig ett kreativt och intuitivt liv. Att jag ska kunna hjälpa till att höja livskvalitén. Jag drivs av detta, jag är engagerad och motiverad. Jag vill förändra.

Varje gång en person kommer och är glad för att ha deltagit i en kurs, då har jag nått fram till mitt mål. Jag har haft framgång. Denna framgång genererar mer framgång och ger mig då även ekonomiska medel så att jag kan köpa mig mat och betala min hyra.

Precis som Guy Kawasaki (marknadsförare för Macintoch -84) sa så vill jag vill skapa mening. Essensen i det jag gör är att jag vill skapa mening och det är meningsfullt för mig.

If you make meaning, you will probably make money. But if you set out to make money, you will probably not make meaning – and you won’t make money.”

Guy pratar om att det finns tre saker som kan skapa framgång.

  • Vision/mål om att öka livskvalitén. Företag som är skapade för viljan att förändra något, föra ut något som man tror kan förbättra livet för andra.
  • Rätt eller fel. Det finns något som är fel och som företaget vill förändra så att det blir rätt. Förhindra svält, våld etc.etc.
  • Att bevara något som redan finns och som är värt att bevara. Naturområden, djurarter etc.

Guy menar att det är tydligt att de företag som når framgång har en eller flera av dessa värdeskapande essenserna i sin vision.

Även om det här ovan handlar om företag är det ganska enkelt att se att det går att applicera på dig som person också, eller hur?

Vad vill du egentligen? Vad tycker du är värt att kämpa för? Vilken är din vision i livet?

Vill du sluta röka? Bli stadens bästa kock? Författare eller företagsledare?

Vägen fram som kan vara fyllt med utmaningar, kreativa problemlösningar, engagemang, motivation, glädje, lust och även kanske frustration och sorg gör dig rik. Rik på meningsfullhet.

Och är inte det framgång? Gången fram till ditt mål gör dig rik, en framgångsrik människa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>