Att växa som ledare – med vanor och övertygelser

Att växa som ledare – vanor och övertygelser

Att växa som ledare med hjälp av sina vanor och övertygelser är att ge sig själv en skjuts framåt. Stefan Olson och Markus Frödin har nedanstående citat i sin bok ” Må bra under tiden du lyckas.”

”Vanor är saker du fortsätter göra. Övertygelser är tankar du fortsätter tänka.”
- Stefan Olson/Markus Frödin
Precis som de tycker jag att det är när man har hittat det som ger lust och mening i livet, att det är då som vanor sätter sig och övertygelser ger kraft i agerandet.
För att växa som ledare, både för dig själv och för andra, behöver du följa de värderingar som är viktiga för dig. Det kan gälla allt från att tycka att ärlighet är viktigt till att anse att en bra ledare är goda föredömen vad gäller att ta hand om sin hälsa.
Om ditt ledarskap är det som ger dig lust och mening vill det till att dina vanor och övertygelser backar upp detta.
Ärlighet – vad är ärlighet för dig? Har du som vana att följa den övertygelsen i ditt privatliv såväl som yrkesliv?
God hälsa- vad är detta? Har du vanor som backar upp den övertygelsen?
Att precisera vad varje övertygelse innebär är att undanröja glapp mellan tanke och handling. Inget glapp betyder mer autenticitet.
 Varje vana behöver ha något lustfyllt och meningsfullt för att den ska spela den roll i ditt liv som du vill. Så om du anser att ta hand om sig själv och sin hälsa är en viktig egenskap, behöver du hitta lustfyllda sätt att göra detta på. Att tvinga sig själv ut i joggingspåret eller in i en yogasal är inte lustfyllt, även om det kanske går in under meningsfullt, om du själv anser att spela fotboll och meditera är roligare.

Vilka vanor och övertygelser har du idag?

Vilka vanor och övertygelser har du imorgon?

Image courtesy of Ventrilock / FreeDigitalPhotos.net

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>