Arbetet en källa till glädje…

Arbetet är en källa till glädje bara när det överensstämmer med ens speciella, arketypiska natur och talang.

-Bolen

Vad menar egentligen Jean Shinoda Bolen när hon skriver detta i boken ” Gudarna inom oss”?

Min upplevelse är att hon pratar om något så enkelt som att vi inte finner glädje i det vi gör om det inte tilltalar vår naturliga talang och personlighet.

Idag är vi så fångade av de normer och krav som samhället ställer på oss att vi har glömt av vilka vi själva är. Det finns något som pockar inom oss och som vi i bästa fall följer när vi väljer vår yrkesbana och när vi väl hamnat inom yrket är vi så angelägna att passa in att vi nästan hoppar in i den prokrustesbädd som står uppställda för oss.

Vi anpassar och formar oss allt för att tillfredsställa vår omgivning och för all del även våra egna krav på framgång och en lyckad karriär. Vi gör vad vi tror är bäst för oss själva och för organisationen vi arbetar för.

Någonstans på vägen är det många som slutar lyssna på den där inre rösten som är engagerad och motiverad och enbart lyssnar på rösten som talar om för dig att du måste prestera mer och bättre. Du måste tillfredsställa din chef och dina medarbetare på det sätt som de förväntar sig.

Du kan hitta glädjen och det meningsfulla när du börjar lyssna på dig själv igen. När du slutar att frivilligt lägga dig i den bädd där du är tvungen att stretcha dig för att passa in eller hugga av dina fötter för att få plats.

Bolen använder sig av de Grekiska Gudarna för att beskriva de olika grundstrukturer som finns inom oss. Det är energimönster som styr känslor och beteenden, mäktiga krafter som kräver sin rätt oavsett om vi samtycker till det eller ej.

Om dessa Gudar och Gudinnor erkänns och accepteras hjälper de mannen och kvinnan att vara sig själva och leva ett meningsfullt liv. Detta för att det överensstämmer med de arketypiska konstellationerna inom dem.

Ett sätt att finna glädje, styrka, mod och motivation inom både sitt privatliv som yrkesliv är att börja lyssna den grundstruktur, den arketypiska guden eller gudinnan, som du bär med dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>