Qvinnliga Qulan – att söka sin identitet

Att söka sin identitet!
Något som vi alla behöver ha ett bra grepp om är vår identitet. Om någon frågar dig – Vem är du? hur låter ditt svar?
Det vanligaste (fortfarande) är att vi svarar med ålder, yrke och civilstatus. Och i många fall, som inte är så roligt, är det så att inte något av svaret är förankrat med det som vi vill.
För den som har kommit en bit upp i medelåldern uttrycks åldern oftast med något försvar eller trots-allt-argument eller så hänvisar man till att den inte är relevant.
Men den är relevant och den är det för att svaret eller icke-svaret är förankrat i värderingar och värderingen i sin tur är en del av hur du ser på dig själv.

Yrket uttrycks för att vi har gjort det till en del av det som vi är, inte till något som vi har. Vad som även det är ett faktum för många är att man inte har det yrket eller den karriär som man vill ha. Eller så har man en karriär som man vill (mentalt) men där känslan och kanske inte heller kompetensen hänger med på.

Och civilstatus, tja, återigen är det värderingar som gör att vi nämner detta. I vissa kretsar är det bra att vara gift i andra inte, men handen på hjärtat, vad säger det om dig och den du är?

Så vem är du innerst inne? Vad har du för bild av dig själv och stämmer den överens med den plats där du befinner dig just nu? Är dina känslor och tankar med på samma tåg eller är det så att det glappar lite?

För att en kvinna idag ska utvecklas privat såväl som yrkesmässigt krävs det att hon hittar sig själv där hon idag befinner sig, undersöker på ärligt sätt om det är där hon vill vara och därefter omsätter sin inre sanning i praktiken.

Det är du som har svaret och det är du som behöver agera!

Att vara kvinna är så fantastiskt, så komplicerat och förvirrande att förmodligen bara en kvinna kan stå ut med det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>